Fotografie
Všechny fotografie z letošního tábora najdete na stránkách 1turnus.zonerama.com
14. den
I během dnešního dne pirátské koráby konečně nacházely vytoužený poklad kapitána Flinta. Díky vyluštěné tajence mohli vykopat truhlu s bohatstvím a to si spravedlivě rozdělit. Odpoledne jsme se veselili na táborové pouti. Za vysoutěžené peníze si piráti nakupovali sladkosti a hračky v pirátském krámku nebo mohli své táborové úspory prolít hrdlem v ovocném baru U piráta. Večer se tábor rozezněl v rytmu disco. Zítra nás čeká balení, velký úklid a cesta domů. Už se všichni těšíme. Hurááá.
13. den
Dnes dopoledne jsme si užili poslední etapu celotáborové hry s názvem Mapy. Každý pirát se alespoň jednou za život stane špionem. A někteří z nás si na něho dnes zahráli. Museli jsme namalovat mapu cesty k místu, kde nám jiný tým ukryl zprávu. Některé posádky už vyluštily tajenku kapitána Flinta, která odhalila cestu k pokladu. Rychlejší koráby se k pokladu vydaly již dnes a ostatní se za pokladem vydají zítra. Ti, co už hledali, poklad zdárně našli. Protože celé odpoledne propršelo a bylo chladno, měli jsme program po chatičkách. Koukali jsme na film nebo hráli společenské hry. Zítra nás čeká poslední táborový den. Naši vedoucí a instruktoři si pro nás připravili táborovou pouť. Moc se na ni těšíme!
12. den
Dnešní dopoledne proběhlo ve znamení návratu z puťáku. Piráti, kteří nocovali mimo teplo chatiček, se postupně vraceli z dalekých i nedalekých míst. Až do oběda tak probíhala rekonvalescence po náročném předchozím dni a noci. Po odpoledním klidu jsme zjistili, že připlouváme k ostrovu s diamanty. Nemohli jsme samozřejmě udělat nic jiného, než se pokusit diamanty získat. Během odpoledne se to všem pirátům povedlo. Zítra nás čeká poslední etapa naší cesty za Flintovým pokladem a konečně snad už budeme znát celou tajenku, která nám prozradí, kudy se k vytouženému bohatství vydat. Nejstarší kluky a holky čekají dnes v noci ještě další nečekaná dobrodružství při noční bojovce.
11. den
Dnes dopoledne všichni piráti odešli na celodenní pobyt v přírodě spojený s vařením. Většina z pirátů mimo tábor i nocuje. Těšíme se na zítřejší vyprávění od táborových ohňů.
10. den
Dnes dopoledne jsme dokončovali naše fotopříběhy a potom jsme měli program po chatičkách. Odpoledne jsme měli dva důležité úkoly najednou. První z nich byl velmi záludný úkol. Do malé kulaté plechové krabičky jsme museli nasbírat přírodní materiál tak, aby nám vydržel hořet co nejdéle. Druhý úkol byl o něco zajímavější - vyráběli jsme modely pirátských korábů z přírodních materiálů. A určitě se nám všechny moc povedly a předvedli jsme naši zručnost. Večer v táboře probíhala soutěž Sázava má talent. V porotě zasedli Justin Bieber, Lucie Bílá, kocour Garfield a Joker z Batmana. Celou show moderovala Tina. Jako hlavní hosté se předvedli LMFAO! Hlavní cenou pro vítěze byl volný výběr dobrot v Sázavské cukrárně. Hlavní cenu vyhráli hned tři účastníci - Anička Bambasová (zpěv), Filip David (jojo show) a Martin Lukáš (tanec). Zítra se všichni vydákme na puťák a ti starší z nás si užijí spaní v přírodě.
9. den
Ráno se probudilo se sluníčkem. Dopoledne jsme hráli další etapu celotáborové hry, která se jmenovala "Zranění". Vedoucí nás odvedli na nedaleké místo od tábora. Tam jsme si každý vylosoval své zranění (jednoruký, slepý, apod.) a museli jsme se všichni společně "dobelhat" do tábora. Dneska jsme měli oběd (vepřo, knedlo, zelo), který jsme si sami vybrali v anketě Co bude v neděli k obědu. Na druhém místě skončily lívance, které byly k večeři. Hurá! Odpoledne jsme vytvářelli po korábech vlastní fotopříběh. Plakáty s fotopříběhy budou zdobit jídelnu. Před večerním nástupem se utkali ve fotbale vedoucí a instruktoři (bílí) s dětmi (černí). Zápas to byl krásný a na opravdu vrcholové úrovni. Po těžkém boji nakonec vyhráli bílí 4:1. Po večerní diskotéce čekal na nejmenší děti noční pohádkový les, ve kterém potkaly Pata a Mata, Bajaju s drakem, Macha a Šebestovou, Garfielda, Tři čuníky,... Byl to dnes náročný den. Zítra dopoledne budeme dopracovávat své fotopříběhy a odpoledne se chystáme na vodní radovánky.
8.den
Po výtečné snídani nás čekala další etapa celotáborové hry "Boj o perly". Museli jsme najít co nejvíce perel. Dokonce jsme s nimi mohli i obchodovat s překupníky. Tým, který vybojoval nejvíce perel, dostal nejvyšší počet písmen do tajenky. Odpoledne nás čekala náročná etapa celotáborové hry "Cizí města". Museli jsme poznat podle obrázku známé místo a napsat o něm vše, co víme a také jsme měli poznat cizí řeč a případně i text přeložit. Večer si nejmenší kluci a střední větší kluci užili táborák. Nejmenší holčičky si zahrály milionáře. Večer se některé děti vydaly na stezku odvahy, kterou všichni s úspěchem a statečné zvládli až do konce. Zítra nás čeká etapa "Zranění" a "Pochodový film" a večer Disco.
7. den
Dnešní ráno nás přivítalo sluníčko. Jako dopolední program si pro nás vedoucí připravili další etapu CTH, která se jmenovala Do přístavu. Museli jsme získat co nejvíce informací o nepřátelském území - královské přístavy. Odpoledne jsme se všichni vydali na Sázavskou pouť, kterou jsme si moc užili. Počasí nám vydrželo až do večerního nástupu. Chvíli po nástupu se přihnala bouřka a začalo pršet. Menší děti koukaly na pohádku a ostatní měli program po chatičkách. Zítra budeme bojovat o perly a odpoledne nás čeká poznávání cizích měst.
6. den
Dopoledne jsme strávili individuálně po oddílech. Kluci si šli hrát k vodě, nejmenší holčičky si užili taneční lekce. Na oběd jsme dnes měli krémovou zeleninovou polévku a sekanou s bramborem a salátem. Odpoledne jsme hráli etapu celotáborové hry, která se jmenovala Dřevorubci. Jednotlivá stanoviště hry byla rozmístěna v táboře a jeho blízkém okolí. Museli jsme např. uřezat kus stromu na čas, odhadnout délku polena a uříznout 2 vzorky, poskládat puzzle (rozštípané poleno), dřevorubecké kuželky, zatloukat hřebíky, trefit se na určené místo na polenu kladivem, postavit hranici ze sirek, přemístit pyramidy a vytáhnout hřebík z polena. Večerní hra se jmenovala Rabování. Po táboře byly rozmístěny věci a každý koráb musel tyto věci najít. Byly tam např. míčky, špejle, bombóny, diabolky, kolíčky a mnoho dalších. Zítra nás čekají dvě etapy celotáborové hry - Do přístavu a Vázání uzlů. A odpoledne se jdmem podívat na Sázavskou pouť.
5. den
Dnešní dopoledne jsme měli program po chatičkách. Nejmenší holčičky si udělaly módní salón - probíhalo hlavně lepení nehtových nálepek s pirátskou tématikou. Prostřední kluci prožili dopoledne při hrách v lese (např. boj o vlajku). Jiní se vydali hledat houby, ale zatím nerostou, takže do tábora dorazili bez úlovku. Dnešní etapa celotáborové hry se jmenovala Lov ryb. Šli jsme po vytyčené trase červenými fáborky. Po cestě jsme museli plnit úkoly - na čas namalovat co nejvíce ryb, vypsat co nejvíce druhů ryb, ulovit ryby udicí, provést výlov laguny a roztřídit ryby. Na cestě k jednotlivým etapám jsme navím museli odpovědět na osm záludných otázek. Všechny byly s rybářskou tématikou. Po večeři byl nástup, na kterém už probíhalo první povyšování do hodnosti "nabíječ děla" Večer jsme si užili na diskotéce. Zítra nás čeká další etapa - Dřevorubci.
4. den
Dnes se všichni piráti vydali na celodenní výlet. I když nám trochu zapršelo a bouřilo, všichni jsme se do tábora vrátili suchou nohou a v pořádku. Výlety se nám moc líbily a těšíme se na další pirátská dobrodružství. Zítra nás čeká další etapa celotáborové hry a to Lov ryb.
3. den
Po velké noční bouřce jsme vstávali do pošmourného rána. Dopoledne jsme měli program po chatičkách. Někteří hráli míčové hry, jiní šli stavět domečky pro lesní skřítky nebo hráli "táborové" hry, jako např. Hutututu, Král vysílá vojsko apod. Po obědě jsme si odpočinuli ve stínu. Odpoledne jsme skládali pirátské zkoušky. Museli jsme splnit 10 dísciplín. Některé zněli hodně exoticky - Bouře, Bdělé oko, Opilecký krok. Po splnění všech úkolů jsme se těšili na včeři, byly totiž šunkofleky. Mňam. Na včerním nástupu jsme byli všichni jmenováni na piráty se základní hodností "záplatovač plachet". Při pasování jsme dostali jmenovací glejt a náhrdelník s přívěskem hodnosti. Večer proběhl táborák a táborové hry. Zítra se všichni vydáme na celodenní výlet - jedeme se podívat na zámek Berchtold, na hrad Šternberk, do hvězdárny Ondřejov, do pivovaru Velké Popovice, na jízdárnu v Bělokozlech a do vojenského muzea v Lešanech.
2. den
Dnešní ráno nám začalo deštěm. Naštěstí se počasí brzy umoudřilo a mohli jsme se pustit do dalších úkolů. Abychom se stali pravými piráty, museli jsme složit pirátský slib. A to by nebyl kapitán Flint, aby nám to alespoň trochu nestížil. Slib ukryl v lese a navíc po částech. Slib jsme si museli najít, poskládat dohromady a poté se pod něj podepsat. Před obědem jsme vymýšleli názvy a vlajky korábů a vyplňovali pirátské deníky, do kterých zapisujeme vše, co jsme zatím prožili na cestě k vytouženému pokladu. Po poledním klidu jsme se vydali k vodě nebo na malou procházku s ledovým osvěžením. Večer jsme si užili při míčových či společenských hrách. Zítra nás čeká skládání pirátských zkoušek.
1. den
Všichni adepti na piráty zdárně dorazili do tábora, rozdělili se do chatiček a seznámili se s nejbližším okolím. V podvečer byl první nástup, večer jsme spolu s kapitánem Flintem chtěli vykopat poklad. Ha, Rodrigez nás zradil a poklad ukradl. Čeká nás cesta za ukradeným pokladem. Zítra budeme skládat pirátský slib a připravovat se na další dobrodružství s našimi koráby.

 

  • Uživatelé 17
  • Články 361
  • Počet zobrazených článků 1446035